Om

Blomstra Miljövänligt är företaget som arbetar för en vänligare inre och yttre miljö med hjälp av blommor. Jag som driver Blomstra heter Anna Persson och är utbildad sjukgymnast och florist. Jag älskar att jobba med blommor och vill sprida glädje och skönhet med största möjliga hänsyn till både vår natur och till vår inre miljö. För att nå en mer hållbar samhällsutveckling och livsstil.

 

Jag är alltså sjukgymnast i grunden men omskolade mig till florist. Dessutom har jag en bakgrund som danslärare. På senare år har jag även utbildat mig inom örtmedicin samt traditionell kinesisk medicin (mindfulness, meditation, tai chi, qigong etc). Andra intresseområden som jag också tagit kurser i är trädbeskärning, odling och salutogenes (vad som ger hälsa). Jag tycker om att utvecklas och lära mig nya saker.

Med Blomstra Miljövänligt vill jag skapa ett arbete där jag kan få mitt liv att blomstra på ett miljövänligt sätt. Både vad gäller den yttre miljön och min omvärld, men också vad gäller den inre miljön och min högst personliga värld. Minskad stress både för mig och min omgivning är det jag strävar och längtar efter.

När jag kom hem efter en arbetsdag på mina tidigare arbeten kände mig ofta trött och utpumpad. De tog mycket på min energi och jag lockades av att skapa något nytt. Något som skulle ge mig mer energi och frihet att jobba på det sätt jag vill, med det jag tror på och värderar högt. Jag vill ta vara på hela min kompetens och erfarenheter jag har med mig från tidigare utbildningar och arbeten. Det var svårt att hitta ett sådant jobb på marknaden så därför tog jag steget att starta eget.

Jag värnar om vår miljö både vad gäller djur, växter och natur. Dessutom värnar jag om människan och den psykosociala miljön. Jag vill att vi alla ska leva, utvecklas, växa och frodas. Därför försöker jag jobba så hållbart jag kan och ständigt utveckla mitt arbete åt det hållet. Det innebär att arbeta i lugnt tempo utan stress för att hushålla med mina krafter, att jag använder närodlat och återbrukar för att spara på naturens resurser.

För att arbeta hållbart har jag också valt att inte ha en fysisk butik eftersom det då krävs mycket varor som hela tiden behöver fyllas på och snyggas till. Dessutom behöver gamla varor rensas ut och tiden för att vara kreativ blir ofta väldigt begränsad. Istället vill jag arbeta med beställningar. Då tar jag bara hem den mängden varor som jag vet kommer till glädje hos någon. Dessutom kan jag då arbeta fokuserat med ett projekt åt gången utan att bli avbruten mitt i en kreativ process.

Jag drömmer om att bli självförsörjande på ekologiska blommor och att sprida hälsa och glädje med hjälp av dessa. Jag vill bidra med det jag kan för att utveckla ett mer hållbart samhälle.

Nytt för säsongen 2018 är att jag kommer odla ekologiska snittblommor på Ekogården i Kabusa. Det ska bli spännande och jag håller tummarna för bra väder och god skörd. Håll utkik på instagram och facebook för mer löpande information. Ni hittar länkar längst ner på hemsidan.